? Başkanın Mesajı Niğbaş

Bekleyiniz...

Başkanın Mesajı

Değerli Paydaşlarımız, 


2022 yılında Rusya-Ukrayna savaşı ve bunun yarattığı petrol/doğalgaz fiatlarındaki olağanüstü artışın etkisiyle global olarak yükselen hammadde enflasyonu ve üstüne ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon ortamında Işıklar Grup şirketleri bütçelerini tutturmayı başardı.Yatırımlarımıza ise ara vermedik ve büyük ölçüde tamamladık.Işıklar Yapı Bartında 2. Tünel fırınını ve Sırlı tuğla fırınını devreye alırken Çemaş Döküm sermaye artış sürecinde öngörülen yatırımlarını büyük ölçüde tamamladı ve bir bir devreye aldı.Metemteks şirketimiz yeni Çözgü makinasını devreye alıp kapasitesini arttırırken Işıklar Ambalaj ise 8 renk Windmöller&Hölscher Astraflex baskı makinası yatırımını devreye aldı,Ocak ayında ise yine Windmöller & Hölscher den bir ventil makinası ve JB İtalya firmasından yeni bir zarf/poşet makinasını devreye almaya hazırlanıyor.

Tüm bu yatırımların olumlu etkilerini 2023 yılında görmeyi umuyor ve bütçelerimizi de buna göre yapıyoruz.

Finansman a erişimin giderek zorlaştığı günümüzde kuvvetli mali yapımızın da avantajını kullanıyoruz.

2022 yılının son aylarında ise Işıklar İnşaat ve Turizm A.Ş. şirketimiz ünvan ve amaç değişikliğine giderek Işıklar Turizm ve Filo İşletmeciliği A.Ş. ye dönüştü ve 100 ün üzerinde bir araç filosu ile filo kiralama faaliyetlerine başladı.

Özışık İnşaat ve Enerji A.Ş. firmamızın ünvanını da Özışık İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ye dönüştürdük ve Özışık öncelikle Bartın da 200 konutluk ve bağlı ortaklığı Işıklar Real Estate EOOD üzerinden Sofya da 50 dairelik 2 proje ile gayrimenkul geliştirme faaliyetlerine 2023 yılında başlıyacak ve çalışmalarında devlet taahhüt işlerinden ziyade gayrimenkul geliştirmeye öncelik verecektir.

2023 yılının ilk yarısında ‘Işıklar Hub‘ markasıyla kuluçka sürecini geçmiş yenilikçi projelere hızlandırma ve yatırım yapma amacı ile bir Portal geliştirme sürecimizin de tamamlanmasını hedefliyoruz.

Büyüyen grubumuzun artan nitelikli insan kaynağı ihtiyacı ve tüm çalışanlarımıza yönelik İK uygulamalarımızın nitelik ve niceliklerini arttırmaya yönelik bir İK Direktörü arayışımız da Sayın Öznur Güriş in grubumuza katılmasıyla neticelendi.Öznur hanımın katılımıyla Grubumuzun üst yönetim kadrosu büyüme ve sürdürülebilirlik hedeflerimize bir adım daha yaklaştı.

Tüm grup şirketlerimizde yapmayı hedeflediğimiz GES yatırımlarımız da Çemaş dan sonra Işıklar Ambalaj ve Niğbaş şirketlerimiz çağrı mektuplarını aldı ve yatırıma başladı,yeni GES lerimizin 2023 yılı ilk çeyreğinde devreye alınmasını öngörüyoruz.Çemaş ın ikinci GES ve Işıklar Yapı ve Metemteks in de GES projeleri için arsa vb tüm süreçleri takibimizde ve 2023 yılında bu şirketlerimiz için de yeni GES projelerini devreye almayı ve grubumuzun karbon ayak izini silmeyi hedefliyoruz.

2023 yılının bölgemize barış,ülkemize olaysız bir seçim ve hepinize ve ailelerinize sağlık,mutluluk ve başarılar getirmesini diliyorum.

 


Saygılarımla,

Rıza Kutlu Işık

Başkan                


hublot quartz movement breitling a13340 specs replica gucci panerai luminor 1950 3 days gmt cartier panthere watch replica replica louis vuitton handbags all panerai models pictures heuer autavia 11630 prada replica bags cartier mother of pearl watch tag heuer pawn value replica gucci tag heuer connected price tuning with cobb accessport chanel replica handbags register tag heuer serial number patek philippe grandmaster chime louis vuitton replica